måndag 15 januari 2007

Omgjorda vantar


Här är en bild på vantarna igen, efter att jag har repat upp dem och stickat dem en gång till. Nu känns de mycket bättre och jag är faktiskt nöjd med dem. Så nu kan jag ge bort dem utan att få ångest!

söndag 14 januari 2007

Knappar


Här kommer en bättre bild på knapparna till den gråa bebiskoftan. Det är Annika som är fotograf.

Idag har det blåst storm här så man kunde ju tro att jag skulle hunnit klart med vantarna men de är inte riktigt färdiga. Det har städats och bakatas bröd och sen har vi varit ute en tur och skådat fågel. Men jag har förhoppningar om att de blir klara ikväll eftersom det bara är en tumme kvar.

lördag 13 januari 2007

Strumpor


Dessa raggsockar har jag stickat på två stickor. De är stickade i "Carolina", alltså inget typiskt raggsocksgarn och de är därför inte så hållbara. Men det är restgarn och jag tycker att färgerna passar bra ihop och det är snyggt med det randiga på ovansidan och en enfärgad undersida. De här är stickade till min kille men de är inte helt orginella eftersom jag har stickat ett par likadana till min syster förra året, någon storlek mindre ;)


Bebiskofta


Här är en bild på en bebiskofta som jag stickat åt min kompis som fick en liten flicka i oktober förra året (www.akinna.se). Tyvärr ser man inte knapparna så tydligt, men det är små söta streckgubbar på. Enligt grundbeskrivningen ska det även vara mönster på fram och baksidan av koftan men jag nöjde mig med att lägga en mönsterrand på ärmarna.

onsdag 10 januari 2007

Så har det...

...hänt igen! Jag har repat upp vantarna och börjat om. Som jag skrev blev den ena av vantarna något mindre än den andra och det är den jag har repat upp och jag är strax klar med den igen. Måste säg att den faktiskt blir mkt bättre nu eftersom jag inte stickar lika hårt.

Jag håller även på att sticka en pippitröja till en bebis till två jobbarkompisar. Bebisen har inte kommit ut än men beräknas komma i början av februari. Istället för att ha de klassiska färgerna blått och rött i pippitröjan så har jag valt brunt och grönt.

söndag 7 januari 2007

Bild på de blå-vita vantarna

Här kommer bilden på de blå-vita bingevantarna.


lördag 6 januari 2007

Jag startade min blogg men sen var jag visst inte så duktig på att skriva inlägg.... men det ska bli bättring på det. Kommentarerna ger ju en inspiration!!

Tidigare inlägg visar en bild på en "binge-bok", binge är en halländsk sticktradition och boken innehåller både historia om stickningen i halland och även en hel del stickbeskrivningar på vantar, mössor, tröjor och till och med kjolar och klänningar. Är född och uppvuxen i halland och därför är det extra kul med "binge-boken" men jag kan rekommendera den till alla andra också!

De ljusblåa-vita vantarna är klara (bild kommer förhoppningsvis imorrn) och som vanligt blir de inte identiska utan den ena är något bredare än den andra. Mycket frustrerande men förhoppningsvis blir det bättre nästa gång. Till slut måste man väl få in nån slags känsla i sin stickning så att hela sticket ser jämnt och bra ut?? Det är en arbetskamrat som ska få vantarna så därför hade man ju velat att de var perfekta, känns inte helt tillfredsställande att ge bort ett par vantar man inte är nöjd med.

Trevlig helg!!