söndag 13 januari 2008

Nysydd bebisfilt

Ett gammlat lakan+en gammal stuvbit från mamma med grön botten, vita blommor och blåa prickar+vadd emellan=en varm och gosig filt.



Jag fick sömnadstidningen "ottobre" i prenumeration i julklapp av min syster. Tidningen är full av mönster på barnkläder. Jag gav mig på att sy en liten vit body med rött-vitt snobbenmönster på ärmarna men det blev inget bra eftersom det var stretchtyg. Egentligen ska man ha en overlockmaskin när man syr i stretch men jag läste någonstans att det kan funka bra med en tvillingnål. Jag ska luska vidare lite om tvillingnålar och se om jag kan sy om bodyn.

onsdag 9 januari 2008

bebiskläder

Igårkväll åkte vi iväg och köpte bebiskläder på rea. Men det var inte det lättaste, vad ska man köpa? Hur mycket ska man köpa och vilken storlek? Vi kom i alla fall hem med några bodys från stl 50 upp till stl 62, några mjukisbyxor, två tröjor, två mössor och två par strumpor. Men vi borde nog köpa ytterkläder också. Det kan ju vara kallt att åka hem från bb i mars. Nån som kan ge nåt råd om vad man kan tänkas behöva?
Nu känns det som om "grammet" har vuxit sig riktigt stor, borde kanske kallas för "kilogrammet" nu! "Grammet" är vaken hela dagarna och på nätterna blir det kraftiga protester om jag lägger mig på sidan, då sparkas och kickas det för fullt inne i magen. Börjar faktiskt bli något trött på att bara ligga på rygg hela tiden. Men vad gör man inte för sin lill* skatt!

fredag 4 januari 2008

julklappsvantar

Jag stickade ett par lovikkavantar som julklapp åt min syster. Det går fort och är inte speciellt svårt att sticka lovikkavantar. Annat är det med fårtröjan som jag har gett mig på. Jag tänkte att den skulle vara enkel att sticka men så fort det är mönster och de olika färgerna ska löpa med på avigsidan så drar mönstret ihop sig. Nu har jag dragit upp den tröjan för tredje gången och stickar nu i den minsta storleken (0-3 mån). Till slut så måste det väl bli bra? 40-talskoftan är i alla fall klar till slut. Den var enkel att sticka, bara rätstickning rakt upp och ner. Nu ska den bara sys ihop och knappar ska på.