söndag 16 december 2007

Tre pippitröjor

Nu har jag äntligen blivit klar med tre pippitröjor som jag ska ge bort till tre små barn. Två av tröjorna är i stl 1 år och en i stl ½ år. Randningen är i blått/rött, grönt/blått och rött/grönt. Nu har jag satt igång med lite julklappsstickning och sen får jag återgå till 40-talskoftan och bingetröjan. Det har blivit så mycket pippitröjor i höst så jag har inte hunnit med att sticka till vår egen bebis. Det är i och för sig ingen brådska med dem eftersom 40-talskoftan är i stl ½ år och binge tröjan i 3-4 år.

Jag var i Uppsala i förra veckan och var inne i en helt underbar garnbutik. Fylld av ullgarner i olika varianter och mönster på massor av fina tröjor och koftor. Jag hade kunnat köpa hur mycket som helst men nöjde mig med ett mönster och garn till en randig bebiströja med får på. Den går nog fort att sticka så det kanske kommer en bild på den efter jul. Det fanns även en hel del fina mönster och garner till vuxentröjor men jag vet inte riktigt om jag är redo för att sticka så stort.

7 kommentarer:

martina sa...

Du är så jäkla duktig på att sticka! Jag fattar inte varför jag inte kan lära mig - jag kan ju sy och väva och brodera och allt sånt, men sticka... Hm kan ju också vara så att övning ger färdighet och att jag helt enkelt gav upp för tidigt..? men jag vill ju kunna meddetsamma! Jag kanske kan sticka en filt , då är det ju bara "räta vinklar"...!

Marielle sa...

Jamen en filt är väl jättebra att börja med. Jag känner ju likadant när jag ger mig på nåt som är för svårt. Då drar jag bara upp och blir irriterad.

Läste att ni varit o hälsat på Minou! Förstår att ni blir sugna på att er egen snart ska komma ut. Det kommer nog jag också att bli fast samtidigt känns det rätt så bekvämt att ha grammet inne i magen. Det kräver ju inte så mycket arbete :)

Annika sa...

Njae... den var ganska bra när Moa var liiiiten, men ännu bättre hade det nog varit med sjal. Har ni inte funderat på det?

Annika sa...

Förresten.. juldagen.. Hmmm, vi får nog hoppa över det i år (igen). Juldagen är ingen bra dag att hitta barnvakt på. Alla är ju liksom upptagna. Och att ta med henne finns inte med på listan, hon blir inte så social eller rolig efter klockan 18.20 på kvällen. ;-) Du kommer snart förstå vad jag menar!

martina sa...

Men blir det något på juldagen då? Rebecka hade inte hört något... och jag har bara hört genom dig. Men om inte Helle ska ha så kanske vi kan ha hemma hos oss, för vi ska ju inte ut någon av oss..!

Marielle sa...

Nej, jag har inte hört något utan bara antagit att et blir som vanligt! Men det kanske det inte blir? Får se om H hör av sig annars kommer jag gärna och hälsar på er, jag har ju inte sett hur ni bor.

Annika, då får man vänta med att träffa dig. Skulle ni hälsa på din kompis här i Jkp i januari?

Rebecka sa...

Hej o hå, du stickar på!! (Måste öva mig lite på rimmen inför julafton). Kanske kommer vi inom en sväng på juldagen men vi har släktkalas o sånt på eftermiddagen o man vet ju att sånt kan dra ut på tiden. Annars kommer ni ju ut o hälsar på oss nån annan dag! Puss o kram från Getinge!